Kledijbank

Onze club beschikt over redelijk wat tweedehands sportkledij. We willen dit graag ter beschikking stellen van onze leden. Sporten is niet altijd goedkoop (lidgeld, drankje na de wedstrijd, verplaatsingen...) en daar komt dan nog vaak de aankoop van sportkledij- en sportschoenen bovenop. Om sporten toegankelijker te maken voor iedereen hebben we als bestuur beslist om een sportkledijbank op te richten.

Wat is een sportkledijbank?

Wie bank hoort, denkt vaak direct al aan etra kosten (intresten, administratiekosten...). Geen paniek over een dergelijke bank hebben we het niet. Onze sportkledijbank is een plaats waar tweedehands sportkledij wordt opgeslagen en waar je als lid een short of shirt kan ruilen tegen een andere shirt of short. Onze kinderen groeien vaak vlugger dan dat we kledij kunnen kopen en zo kan je een sportartikel waar uw kind is uitgegroeid wisselen voor een groter exemplaar.

We werken op 2 manieren:

  1. Je ruilt kosteloos een sportartikel tegen een ander sportartikel
  2. Je beschikt niet over een sportartikel die je kan ruilen? Dan kan je voor een symbolische euro een sportartikel aankopen

Wie komt in aanmerking?

Voorlopig voorzien we deze kledijbank enkel nog maar voor onze leden basket en rolstoelbasket. Op termijn willen we dit uitbreiden voor al onze leden, dus ook voor de leden Multimove en Yoga.

Praktisch?

2 keer in een jaar zal deze sportkledijbank open zijn. We starten het seizoen 2019-2020 met een proefproject. Stel dat we merken dat er hier meer vraag naar is, zullen we de sportkledijbank ruimer openstellen. Deze 2 data zullen gecommuniceerd worden op deze pagina, maar ook via een mailing naar onze leden.

Volgend moment opening Sportkledijbank:

Zaterdag 31 augustus 2019 en zondag 1 september 2019 tijdens de seizoensopening van Dienstenaanhuis Lions Zedelgem