Nieuws

We investeren in damesbasketbal

Vanaf komend seizoen zullen we 2 damesploegen onder onze vleugels nemen. De ene damesploeg zal onder leiding van Shaun Vanden Berghe spelen. De tweede damesploeg zal onder leiding van Lenie Duthoo spelen. Hiervoor hebben we al een aantal spelers die getekend hebben.

  1. Manuela Lopez - Avanti Dames Brugge C, 2de prov. W-Vl.
  2. Tessa Van Brabant - Mibac Middelkerke B, 2de prov. W-Vl
  3. Kim Bruyneel - sabbatjaar (Ex- KBOB Bredene Oostende en Mibac Middelkerke)
  4. Ilke Kimpe - Mibac Middelkerke B, 2de prov. W-Vl.
  5. Chiara Bruyneel - Mibac Middelkerke B, 2de prov. W-Vl.

Cera ondersteunt ons G-wielerproject voor mensen met een visuele beperking:

Als club breiden we ons aanbod G-sport verder uit. De voorbije jaren zetten we ons in om rolstoelbasket mee op de kaart te zetten in België, de komende jaren blijven we dit ook doen. Sinds vorig jaar organiseren we jaarlijks een G-wielerwedstrijd in Veldegem, ook in 2020 zullen we terug een manche van het Vlaams Kampioenschap organiseren. Onze inzet voor G-sport willen we blijvend vergroten en in 2020 bouwen we een volledig nieuw project uit voor mensen met een visuele beperking. Met de aankoop van 4 tandems willen we vanaf april 2020 maandelijks een wielerrit uitstippelen voor mensen met een visuele beperking.

 

Hiervoor zoeken we nog nieuwe deelnemers die willen meedoen, maar ook nog vrijwilligers die als piloot willen rijden op de tandems. Kandidaten kunnen zich melden via secretariaat.sjzlions@gmail.com Dankzij de steun van Cera kunnen we ons project verder uitwerken. We zijn dan ook zeer blij dat deze coöperatieve ons mee wil helpen slagen in ons doel om nog meer G-sport te creëren in West-Vlaanderen.

 

Wie is Cera?

 

“Met zo’n 400.000 vennoten is Cera een van de grootste coöperaties van België. Ze brengen mensen, middelen en organisaties samen, bundelen krachten, nemen initiatieven en realiseren projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.”

Meer weten? Surf naar www.cera.coop

Ten voordele van Dienstenaanhuis Lions Zedelgem organiseren de spelers en coaches van Fanions en U21 een spaghettiavond op vrijdag 28 februari.

Wees erbij voor een lekkere spaghetti en een gezellig babbel. Je steunt een groeiende basketbalvereniging met allerlei activeiten voor jong en iets ouder.

Slechts 15 euro voor een lekkere spaghetti met inbegrepen aperitief (kinderen tot 12 jaar: 10 euro)
Kaarten via de club of spelers van Fanions en U21

Deuren openen om 18u30, spaghetti om 19u30

2de natuurloop Vloethemveld op zaterdag 25 april 2020:

We organiseren op zaterdag 25 april 2020 de 2de editie van de Natuurloop Vloethemveld. De inschrijvingen zijn geopend. Inschrijven kan je via: https://www.star-tracking.be/event/531

Afstanden:

  •    500m Kidsrun + G-run
  •    1 Km Kidsrun + G-run
  •    7 KM Run
  •    14 KM Run

 

Nominatie #BE Inclusive EU Sport Awards:

Dienstenaanhuis Lions Zedelgem zet volop in op integratie. Valide en mindervalide sporters maken we mogelijk door maandelijks een inclusieve training aan te bieden. Tijdens een inclusieve training spelen we 4 tegen 4, waarbij iedere ploeg bestaat uit 2 mindervalide en 2 valide spelers. Sport is voor iedereen en met dit project willen we duidelijk maken dat iedereen met iedereen kan samen sporten.

 

De Europese Unie vond ons project een zeer degelijk en mooi voorbeeld hoe inclusie hand in hand kan gaan met plezier en fun. Daarom werden we genomineerd als finalist van de #BE Inclusive EU Sport Awards 2019. Nu donderdag 21 november worden 3 van de 9 finalisten beloond met een award.

 

Reportage Focus-WTV:

Deze namiddag kwam de regionale televisie Focus-WTV een repportage maken. Klik hieronder op de foto om de reportage te bekijken:

 

 

Wenst je dochter of zoon ook te basketten?

Neem dan nu gratis deel aan de proeflessen van Dienstenaanhuis Lions Zedelgem in één van de 3 basketscholen (Veldegem, Zedelgem en Torhout).

#Sportersbelevenmeer

Meer info via: secretariaat.sjzlions@gmail.com

Om ons 45 jarig bestaan te vieren werd er in samenwerking met Brouwerij Boelens een bier voor ons gebrouwen met als naam"Gouden Dunk "  .

Het gaat om een Triple met een alcohol % van 8,5 ° en is verkrijgbaar per fles als ook per verpakking van 4 en 6 of in doos van 24 flessen .

Prijzen ;

- 1 flesje: 3 euro
- 4 flesjes + verpakking: 10 euro
- 6 flesjes + verpakking: 15 euro
- Doos 24 flesjes: 50 euro

 

Wil je ons bier bestellen dan kan dit  enkel via iemand van het bestuur .