Dienstenaanhuis Lions Zedelgem finalist voor #Be Inclusive EU Sport Awards

Sint Jan Zedelgem Lions vzw (Dienstenaanhuis Lions Zedelgem) is genomineerd als finalist voor de #Be Inclusive Awards. Met 9 Europese organisaties strijden we voor één van de 3 Europese Awards.

 

De Europese Unie deed in het voorjaar een oproep naar Europese sportorganisaties om hun bestaande inclusieve sportprojecten in te dienen om zo kans te maken op de #Be inclusive Awards. Sint Jan Zedelgem Lions diende samen met 144 Europese sportorganisaties een dossier in.

 

Organisaties die via sport inzetten op etnische minderheden, vluchtelingen, mindervalide personen, jeugd in een risicogroep of andere groepen die in moeilijke sociale omstandigheden konden een dossier indienen. Met onze club Dienstenaanhuis Lions Zedelgem (Sint Jan Zedelgem Lions vzw) stelden we ons kandidaat met ons inclusief sportproject "Inclusive Zone Basketball for disabled people". Met ons project laten we mensen met en zonder een beperking samen basketten en rolstoelbasketten. We trekken naar scholen en bedrijven om daar de leerlingen en werknemers kennis te laten maken met basket en rolstoelbasket. We eindigen steeds met een wedstrijd Inclusive Zone Basketball waar rolstoelbasketters en basketters samen een ploeg vormen. Zo willen we sport toegankelijk en inclusief maken voor iedereen.

 

We zijn als sportorganisatie fier dat we door de Europese Unie bij de laatste 9 finalisten zijn. Op 21 november 2019 gaat de finale door in Brussel en daar wordt meteen de 3 winnaars van een Award bekend gemaakt.

 

Finalisten:
• Ginástica com Todos Associação de Ginástica do Algarve (Portugal)
• Rocking Inclusion!, “Ich will da rauf!” e.V. (Germany)
• Job Goals - Education trough Football, Kicken ohne grenzen verein zur forderung und integration von gefluchteten jugendlichen (Austria)
• Football and Values, Ajuntament d’Igualada (Spain)
• HandiFly Euro Challenge, Federation Française de Parachutisme (France)
• Etnoliga, Fundacja dla Wolności (Poland)
• Community Sports Coaching Programme, Irish Prison Service (Ireland)
• Inclusive Zone Basketball for disabled people, Sint Jan Zedelgem Lions vzw (Belgium)
• The Sanctuary Runners (Ireland)


Alle finalisten ontvangen 2500 euro van de Europese Unie. De winnaars ontvangen 10 000 euro.
Als sportclub zijn we zeer fier om geselecteerd te worden door de Europese Unie. We voelen ons hierdoor gesteund om de komende jaren nog meer in te zetten op G-sport en nog meer inclusief te gaan werken.